Lluís Baulenas, fins ara president del Consorci d'Educació de Barcelona (ACN)
Lluís Baulenas, fins ara president del Consorci d'Educació de Barcelona (ACN)
Barcelona

La consellera d'Ensenyament pren el control de les escoles i instituts de Barcelona

El govern cessa el president del Consorci d'Educació

RedaccióActualitzat

Canvis al Consorci d'Educació de Barcelona, quan falten poc més de dues setmanes per al referèndum. El govern ha cessat el president del Consorci, Lluís Baulenas, i hi ha posat al capdavant la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí. L'executiu ha fet aquest pas amb l'1 d'octubre a l'horitzó i quan encara no s'ha aclarit si l'Ajuntament de Barcelona cedirà els locals per poder votar.

Segons publica el Diari Oficial de la Generalitat, la substituta de Baulenas serà la consellera d'Ensenyament, precisament nomenada el juliol passat pel seu ferm compromís amb el referèndum. Ponsatí assumiria així en primera persona la màxima responsabilitat sobre les accions del Consorci.

Barcelona és una de les ciutats on encara avui no es pot garantir que l'1-O hi haurà els mateixos punts de votació que en les últimes eleccions autonòmiques. Ara per ara, l'alcaldessa, Ada Colau, només ha assegurat que farà el possible perquè els ciutadans puguin expressar-se en llibertat, tot i que no ha anunciat si cedirà o no els espais per poder votar. Aquest dimarts, Colau es va mostrar predisposada a anar a votar.

El Consorci d'Educació està participat per un 60% per la Generalitat i un 40% per l'Ajuntament i gestiona els centres públics de Primària i ESO de l'àrea barcelonina. Fonts de la Conselleria d'Ensenyament asseguren que, amb aquest relleu, es vol visualitzar la màxima implicació del govern en les polítiques educatives de la ciutat.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut