Madrid

El govern central "complirà els seus compromisos" en relació a les emissions de TV3 al País Valencià

La polèmica per l'anunci del govern valencià, presidit pel popular Francisco Camps, de prohibir les emissions de Televisió de Catalunya ha arribat al Consell de Ministres. La vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, en resposta a la pregunta si el govern farà valer les seves competències per garantir que TV3 es pugui seguir emetent de forma digital al País Valencià, tal com es va comprometre el president de la Generalitat, José Montilla, quan era ministre d'Indústria, ha assegurat que l'executiu sempre compleix els seus compromisos.

Actualitzat
De la Vega ha respost així a una pregunta si el govern farà valer les seves competències sobre l'espai radioelèctric, concretament les que atorga la llei de telecomunicacions per garantir que TV3 pugui seguir emetent de forma digital al País Valencià, tal com es va comprometre el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, quan era ministre d'Indústria.

El govern del País Valencià ha anunciat la clausura dels repetidors de Televisió de Catalunya en aquesta comunitat al·legant que les emissions de la televisió pública catalana són il·legals. TV3 emet per unes freqüències que el Ministeri d'Indústria va cedir l'any 2006.

La decisió, que ha provocat la ira d'Acció Cultural, associació que gestiona els repetidors, així com altres entitats, es podria començar a fer efectiva el 25 d'abril. El popular Francisco Camps ha escollit, precisament, una data amb un gran simbolisme per al País Valencià, ja que aquest dia es commemora la batalla d'Almansa. Concretament, aquest 2007, els 300 anys d'aquells fets històrics que van suposar la pèrdua dels valors nacionals i lingüístics dels valencians.

A part de les accions que té previst engegar Acció Cultural, s'han obert contactes també entre les dues Generalitats, la catalana i la valenciana. Hi ha la possibilitat que s'arribi a un acord sobre la reciprocitat de les emissions de Canal 9 i TV3. La cadena valencia podria veure's en territori català, i viceversa. Però perquè sigui així, el País Valencià exigeix que la televisió catalana respecti en la seva programació la denominació estatutària de Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, el portaveu del govern valencià, Vicente Rambla, ha admès que s'han iniciat converses amb la Generalitat de Catalunya perquè TV3 pugui veure's al País Valencià i perquè Canal 9-Televisió Valenciana pugui veure's en territori català.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut