Barcelona

El govern català es mostra satisfet de la reunió de Montilla i Zapatero però per ERC i ICV no es va aconseguir prou

En la reunió del consell executiu s'ha parlat dels resultats de la reunió d'aquest dilluns entre Montilla i Zapatero i del calendari de negociació del nou finançament. Si bé el govern diu que l'important és que aquest any se'n començarà a parlar, Convergència i Unió i el PP consideren que Zapatero demostra poc interès a desplegar el nou Estatut. Però l'oposició no és l'única a trobar-hi mancances. També ERC i ICV creuen que s'hi podria haver fet més.

Actualitzat
La consellera de Salut i portaveu del govern aquest dimarts, Marina Geli, ha assegurat que la reunió que els presidents José Montilla i José Luis Rodríguez Zapatero van mantenir dilluns va servir per "desmentir" que la negociació del finançament es deixés fins al 2008. Per contra, Geli ha recordat que es començarà aquest 2007 un cop es constitueixi, amb termini fins al 9 de febrer, la comissió corresponent.

Però des del Parlament, el portaveu del grup d'ERC, Joan Ridao, ha criticat que el govern de Zapatero "continua" sense acceptar la bilateralitat en les relacions economicofinanceres entre Catalunya i Espanya. Ridao ha insistit que l'única manera possible de debatre el model de finançament pactat a l'Estatut és fer-ho d'aquesta de manera bilateral.

El portaveu parlamentari d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, ha admès que la seva formació hauria volgut que el president de la Generalitat, José Montilla, "hagués concretat més" amb el cap de l'executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, la data d'aplicació del nou model econòmic. Tanmateix, ha expressat que el resultat de la reunió que van mantenir els dos mandataris ja és "políticament significatiu", tenint en compte l'acord a què van arribar els dos dirigents socialistes per posar en marxa les tres comissions bilaterals aquest trimestre.
Anar al contingut