Felip Puig traspassa la cartera d'Interior al nou conseller, Ramon Espadaler (Foto: ACN)
Felip Puig traspassa la cartera d'Interior al nou conseller, Ramon Espadaler (Foto: ACN)
Barcelona

El govern català es completa amb els traspassos de cinc carteres i una nova conselleria, la de Presidència

El nou govern de la Generalitat tanca els últims actes protocol·laris. Les conselleries d'Interior, Justícia, Empresa i Ocupació, Territori i Sostenibilitat i Benestar i Família han fet el traspàs de carteres.

RedaccióActualitzat
El nou govern de la Generalitat tanca els últims actes protocol·laris. L'executiu ja camina i ha començat a prendre decisions econòmiques, fins i tot abans que alguns consellers firmin el traspàs de carteres.

Aquest matí es completa el relleu al capdavant de les conselleries amb el ja tradicional traspàs de carteres. El primer ha estat el del Departament d'Empresa i Ocupació. Francesc Xavier Mena ha passat el relleu al fins ara conseller d'Interior, Felip Puig. En el moment del traspàs, el conseller sortint ha explicat que la seva cartera és plena de responsabilitat en el context de pèrdua de treball. Mena ha assegurat que Puig és un polític de recursos i tirarà endavant amb èxit la tasca encomanada. L'exconseller se'n va ara a treballar a una universitat de Boston.

Més tard s'ha fet el relleu a la conselleria de Benestar i Família. El conseller sortint, Josep Lluís Cleries, ha traspassat la cartera a la nova titular, Neus Munté. La nova consellera ha afirmat que assumeix el nou càrrec amb "el principal repte de mantenir la cohesió social del país". Munté ha agraït a Cleries que hagi dut a terme la seva feina "amb molta sensibilitat i alhora molta fermesa" i ha afirmat que "hi haurà una línia continuista" pel que fa a les polítiques que portarà a terme.

Finalment, el traspàs del nou conseller entrant de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el sortint, Lluís Recoder, ha completat el nou govern. Recoder ha assegurat que deixa el càrrec amb recança i tristesa i, en comptes d'una cartera, ha traspassat a Vila un casc i una armilla refractant.

Recoder ha recomanat a Vila "paciència" amb el Ministeri de Foment per fer-los entendre que les infraestructures no s'han de fer de forma radial, sinó en xarxa. Vila ha dit que tindrà paciència i "presumpció de bondat", ja que la primera trucada que ha rebut ha estat de la ministra de Foment, Ana Pastor.

Una conselleria intensa

Aquest dijous, s'ha avançat el traspàs de la Conselleria d'Interior. El democristià Ramon Espadaler, nou conseller d'Interior, substitueix Felip Puig al capdavant d'aquest departament.

El nou conseller assumeix una conselleria complexa que, en paraules del mateix Puig "es viu amb molta intensitat, molta responsabilitat, molt orgull i molta transcendència". L'exconseller li ha desitjat sort en la nova etapa.

Espadaler ha promès "serenor i fermesa" al capdavant del departament. La conselleria té temes candents sobre la taula, com la polèmica sobre l'ús de les pilotes de goma per part dels Mossos d'Esquadra, i també aspectes pendents, com ara l'aprovació de la llei que regula l'ús de l'espai públic i la nova llei de la policia.

A Justícia també s'ha avançat el traspàs a dijous. Pilar Fernández Bozal ha fet el traspàs de poders al nou conseller, Germà Gordó. Fins ara secretari del govern, Gordó potser és el menys conegut dels nous càrrecs.
Anar al contingut