Barcelona

El govern català encarrega tres estudis per impulsar la creació d'un aeroport corporatiu

El govern català vol impulsar la creació d'un aeroport corporatiu a Barcelona que serveixi de plataforma per als sectors empresarials. Per això el consell executiu ha encarregat tres estudis sobre la viabilitat d'aquest tipus d'aeroport i la seva possible ubicació. L'estudi haurà de tenir en compte les previsions de trànsit aeri, establir una estructura empresarial i els plans de negoci. Paral·lelament també s'ha decidit fer un estudi sobre el desenvolupament empresarial del futur aeroport Pirineus-Andorra. Aquests estudis s'emmarquen en la nova llei d'aeroports que el govern té previst aprovar les pròximes setmanes.

Actualitzat

El primer estudi clarificarà el pla de negoci, la seva estructura de capital i la seva viabilitat econòmica, per a una infraestructura que tindrà una superfície de 198 hectàrees, en allò que serà un aeroport d'aviació regional.

El segon estudi és per a la promoció d'un aeroport corporatiu, a l'àrea de Barcelona, que estudiarà on es pot ubicar i quina estructura empresarial podria tenir, segons que han anunciat avui portaveus de la Generalitat. Aquest estudi haurà de fer propostes pel calendari de construcció i quan iniciarà l'activitat aquest aeroport de jets privats. El Prat concentra en l'actualitat el 40% dels vols d'avionetes i reactors privats del conjunt d'Espanya, per la qual cosa es considera que aquesta és una branca d'activitat amb una línia de desenvolupament creixent.

Un tercer estudi versarà sobre el negoci de la càrrega aèria i es vol estudiar com es troba aquest negoci i quines potencialitats pot aprofitar Catalunya en aquest sector. En aquest marc, la Generalitat ha aprovat la creació de la Subdirecció General de Ports i Costes per gestionar el domini portuari marítim terrestre d'acord amb unes directrius coordinades.

Anar al contingut