Madrid

El govern català assumeix la gestió dels permisos de treball inicials per a immigrants

La Generalitat ha assumit la capacitat d'autoritzar inicialment els permisos de treball per a estrangers. El govern espanyol ha transferit aquesta competència al govern català durant la reunió de la Comissió Mixta Estat-Generalitat. L'acord comportarà el traspàs de personal, mitjans materials i recursos econòmics al govern català. L'acord permetrà a la Generalitat gestionar l'autorització inicial de treball i la contractació estable, però serà l'Estat el que continuarà atorgant la resta de permisos laborals, els de residència i els tràmits relacionats amb el reagrupament familiar.

Actualitzat
A partir del mes d'octubre, els empresaris que vulguin contractar un immigrant podran anar a qualsevol oficina de Treball de la Generalitat per tramitar-ho. Després de l'acord d'avui, l'administració catalana assumirà la gestió dels permisos inicials de treball per a persones estrangeres, un dels tràmits bàsics perquè els immigrants puguin viure legalment al nostre país.

Aquest traspàs de gestions Estat-Generalitat arriba en un moment en què les demandes de permisos de treball han baixat espectacularment. Aquest mes de gener s'han tramitat 460 expedients, en comparació amb els més de 3.000 que es van tramitar el gener de l'any passat.

Tot i el descens, caldran uns mesos perquè l'administració catalana s'adeqüi a aquesta nova feina. La subdelegació del govern, que fins ara l'havia assumit, transferirà a la Generalitat 73 funcionaris, però caldrà un treball de coordinació important entre totes dues administracions. La feina de coordinació entre les administracions no afectarà l'usuari, que només haurà de fer un sol tràmit a les oficines de Treball.
Anar al contingut