Santa Cruz de Tenerife

El govern canari lluitarà a tots els fronts per evitar les prospeccions petrolieres a l'arxipèlag

Ho ha afirmat el president canari a "Els matins" de TV3. Paulino Rivero considera "un abús" l'actuació del govern espanyol.

RedaccióActualitzat

El president de les Canàries, Paulino Rivero, afirma que és "un abús" l'actuació del govern espanyol en relació amb les prospeccions petrolieres que s'hi fan en aigües de l'arxipèlag. Rivero ha denunciat a "Els matins" de TV3 la complicitat que hi ha entre Madrid i l'empresa Repsol per fer aquestes prospeccions. El president canari es queixa de la falta de diàleg de l'executiu de Mariano Rajoy i avisa que continuaran defensant el paisatge de l'arxipèlag: "El govern continuarà lluitant en tots els fronts, en el front jurídic, en el front social i en el front polític, per impedir aquest abús, per impedir aquest atropellament, per impedir que el govern espanyol continuï tractant les Canàries com una colònia del segle passat."

Ahir, diumenge, s'hauria d'haver fet una consulta per decidir sobre aquestes prospeccions, però el govern del Partit Popular la va recórrer al Tribunal Constitucional i va quedar suspesa. Paulino Rivero no veu clars els moviments de l'executiu central sobre aquesta qüestió: "No sé quines estranyes connivències tenen amb l'empresa Repsol. Fa dos anys que van decidir que s'havia de treure petroli, si n'hi havia, a les Canàries i per això han muntat un expedient que vulnera absolutament totes les legislacions europees" i ho compara amb un altre cas: "A les Balears, per exemple, han pres una decisió política. Estan armant un expedient perquè la declaració d'impacte ambiental allà sigui negativa i impedeixi fer-hi prospeccions."

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut