Madrid

El govern canari apressa perquè comenci el repartiment entre les comunitats dels immigrants menors que acull

El govern de les Canàries ha demanat agilitat en els processos per tal de començar com més aviat millor el repartiment dels 900 immigrants menors d'edat que de moment acull aquesta comunitat autònoma. De fet, han començat reunions per determinar com se'n concretarà la distribució i, malgrat que la majoria de les comunitats estan disposades a acollir alguns menors, encara no s'han fixat xifres. En aquest moment, els centres d'acollida de les Canàries estan saturats i per això s'han de repartir els immigrants acollits a les illes.

Actualitzat

Les comunitats autònomes comencen a treballar per concretar la disponibilitat d'acollida d'immigrants menors d'edat procedents de les Canàries, després que aquest dilluns van arribar a un acord de fons amb el govern espanyol en el Consell Superior de Política d'Immigració. Encara falta concretar les xifres, però, de moment, totes les comunitats, incloses les governades pel PP, han mostrat la seva solidaritat i estan disposades a buscar una solució al problema que afronta el govern canari, que només pot assumir 300 dels 900 menors que hi ha actualment.

De moment, Andalusia, Ceuta i Melilla ja han manifestat que no assumiran els menors de les Canàries, perquè ja tenen els centres saturats amb els que arriben a les seves pròpies costes. Per la seva banda, el govern català veu probable poder ampliar l'oferta inicial de deu places, perquè el Ministeri ha assegurat que hi haurà aportació financera de l'Estat.

A part del col·lapse als centres d'internament i a les comissaries, un altre dels problemes que afronta el govern canari és la falta de policies. L'executiu central ha decidit traslladar aviat una quarantena d'agents del Cos de la Policia Nacional a les illes Canàries com a reforç per fer front al fenomen.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut