Regne Unit

El govern britànic pagarà els obesos per aprimar-se

Nou pas endavant del govern britànic per combatre els mals hàbits alimentaris. L'executiu de Gordon Brown pagarà els ciutadans obesos o amb sobrepès que demostrin que s'aprimen, i ha anunciat que oferirà als qui perdin pes incentius econòmics en forma de bons perquè els puguin bescanviar per aliments saludables als supermercats o perquè els utilitzin als gimnasos. Amb el projecte es pretén reduir de l'actual 30% al 26% l'obesitat infantil en un termini de 12 anys. En l'àmbit escolar, el govern també ampliarà a 5 les hores setmanals d'esport. En el laboral, fomentarà que els empresaris incentivin els treballadors perquè s'aprimin, perquè així estiguin més motivats i millorin el rendiment.

Actualitzat

En la seva lluita contra l'obesitat, el govern britànic ha decidit pagar els ciutadans obesos o amb sobrepès per aprimar-se. Així l'executiu de Gordon Brown els oferirà incentius econòmics en forma de bons perquè els puguin bescanviar per aliments saludables als supermercats o perquè els utilitzin als gimnasos. La mesura també podria anar acompanyada de premis en metàl·lic per qui demostri que ha perdut pes.

En l'àmbit laboral, el govern vol fomentar que els empresaris incentivin els treballadors perquè s'aprimin, perquè així estiguin més motivats i sans i millorin el seu rendiment.

En l'àmbit escolar, a banda de la mesura anunciada aquesta setmana d'introduir classes d'alimentació i cuina a les aules, es recomanarà a les escoles que prohibeixin els alumnes sortir a comprar menjar ràpid a les hores d'esbarjo per evitar que mengin hamburgueses, patates fregides i llaminadures. També s'ampliarà de dues a cinc les hores setmanals d'esport i, en aquelles zones on l'obesitat infantil sigui realment un problema, es crearan vies especials per a bicicletes. Amb el projecte es pretén reduir de l'actual 30% al 26% l'obesitat infantil en un termini de 12 anys

El govern britànic creu que el cost d'aquestes mesures es veurà compensat amb la reducció de baixes laborals i tractaments de diabetis i malalties cardiovasculars, directament vinculades al sobrepès.

Algunes organitzacions que fomenten l'alimentació sana, però, dubten de l'eficàcia de la iniciativa, i creuen que les autoritats haurien d'actuar contra els empresaris de menjar ràpid, que inverteixen xifres milionàries a publicitar els seus productes

Les últimes estadístiques oficials presenten un panorama alarmant pel que fa a l'obesitat a la Gran Bretanya, un dels països més castigats del món per aquest fenomen. Un de cada quatre adults pot considerar-se obès i es calcula que a mitjans de segle, els britànics que tindran aquesta condició serà almenys un 60%.

Anar al contingut