Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Manresa
Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Manresa
Girona

El govern blindarà per decret llei les competències dels ajuntaments davant la reforma de Rajoy

El nou secretari d'Administracions Locals creu que d'aquí dos mesos podran assegurar els ajuntaments davant la reforma del món local del govern espanyol

Actualitzat

La Generalitat vol contrarrestar els efectes de la reforma local del govern espanyol amb un decret llei que blindi les competències dels ajuntaments. El nou secretari d'Administracions Locals, Marc Prat, ha avançat a aquesta emissora des de Girona que confien a poder-lo aplicar d'aquí a dos mesos, un cop l'hagi aprovat l'executiu i el Parlament.

Amb aquesta mesura es vol assegurar als ajuntaments que mantindran les seves competències davant la inquietud que els provoca la reforma del govern espanyol. Segons el nou secretari d'Administracions Locals, es fa via decret llei per poder-lo activar abans que s'aprovi la llei catalana, en tràmit parlamentari.

"El govern de la Generalitat ens veiem obligats a intentar emprendre una acció en la línia de promoure un decret llei per tal de blindar l'administració local i sobretot per no afectar alguns dels serveis que per a nosaltres són indispensables de cara al ciutadà", ha dit. 

El govern va presentar recurs contra la reforma estatal del món local impulsada per Mariano Rajoy. I el Parlament, les diputacions i 800 ajuntaments catalans també van recórrer la llei espanyola.

Anar al contingut