Vitòria

El govern basc insta els expresos a reconèixer el dany causat i a demanar el desarmament

RedaccióActualitzat

El govern basc considera insuficient el gest dels expresos d'ETA, que aquest dissabte han participat en un acte convocat pel col·lectiu de presos de la banda en el qual han acceptat la seva responsabilitat sobre les conseqüències del conflicte i han reclamat una solució que passi pel dret a decidir.

La Lendekaritza insta al col·lectiu a anar més enllà d'esmentar el sofriment ocasionat i els reclama que reconeguin el dany injust provocat. També consideren necessari que apel·lin al desarmament immediat d'ETA i no es quedin només en la ratificació de la nova etapa i el compromís amb les vies de la no violència.

Com ja va fer la setmana passada amb el comunicat dels presos de la banda terrorista, l'executiu basc reconeix el gest, però diu que no deixa de ser l'"escenificació d'una estratègia ja coneguda des de fa molts anys". "És temps de passar de les paraules als fets amb passos continuats", recorden fonts del govern d'Iñigo Urkullu.

D'altra banda, l'executiu basc ha tornat a exigir al govern espanyol "la modificació de la política penitenciària" per acabar amb la dispersió dels presos.

Anar al contingut