Illes Balears

El govern balear hereta de l'anterior executiu un deute de 500 milions d'euros

La Conselleria de Mobilitat balear ha heretat de l'anterior govern del PP un deute econòmic de 500 milions d'euros. A més, segons el nou govern de progrés, hi ha ben bé un 10% d'aquest forat que no té justificants. El conseller de Mobilitat, Gabriel Vicens, s'ha mostrat preocupat pel fet que 48,5 milions del deute es podrien haver d'abonar amb la partida pressupostària del 2007.

Actualitzat
El govern balear ha destapat un forat de 500 milions d'euros a la Conselleria de Mobilitat, 48,5 dels quals es podrien haver de pagar abans de finals d'any. El deute heretat de l'anterior govern popular és, concretament, de 490 milions amortitzables abans del 2027, i afecta tant la conselleria com el Servei Ferroviari de Mallorca.

L'altre forat, de 48,5 milions d'euros, prové de la suma dels 33 milions que el govern deu en concepte de liquidació d'obres pendents d'amortització i dels 14,5 milions de desviació pressupostària que registra la tresoreria del Departament.

Gabriel Vicens, titular de la Conselleria de Mobilitat, ha afirmat que "no volem transmetre sensació de negativitat" i que el govern assumirà el deute i se'n farà càrrec sense que això afecti futures actuacions.
Anar al contingut