Agents de la policia vigilant el centre (EFE)
Agents de la policia vigilant el centre (EFE)
Palma

El govern balear demana prudència sobre el cas de la nena apallissada fins que no acabi la investigació

El conseller d'Educació assegura que en el moment de l'agressió a l'alumna de vuit anys del Col·legi Anselm Turmeda de Palma "hi havia dos professors vigilant en el pati del centre"

RedaccióActualitzat

El govern de les Balears, a través del conseller d'Educació, Martí March, ha fet una crida a la "prudència" i a la "tranquil·litat" fins que els inspectors no acabin d'elaborar l'informe sobre l'agressió a una alumna de vuit anys al Col·legi Anselm Turmeda de Palma, un informe que podria quedar enllestit aquesta mateixa setmana. El conseller ha explicat que "necessiten tenir tota la informació i prou contrastada" per poder prendre les decisions oportunes. En tot cas, el titular d'Educació de les Illes ha destacat que, en el moment de l'agressió, "hi havia dos professors vigilant en el pati del centre".

Els presumptes agressors són tots menors de dotze anys, segons ha dit el conseller, que ha afegit que la Inspecció educativa es reunirà els pròxims dies amb la Fiscalia de Menors per analitzar la situació.

La família de la nena denuncia que un grup d'alumnes la van agredir després d'una discussió per una pilota, i demanen que expulsin els nois immediatament. També es queixen que el centre no va estar prou atent a la situació. A més de la Conselleria d'Ensenyament, els sindicats de mestres també demanen calma i temps per esbrinar exactament què va passar. Però diverses famílies recullen firmes per exigir la dimissió de la junta directiva del centre. Ja n'han recollit més de 5.000.

Segons la família de la víctima, la professora encarregada de vigilar l'hora del pati no era al seu lloc quan hi va haver l'agressió. Afirmen que va ser la mare qui, en recollir-la, va dur la nena a l'hospital per despreniment de ronyó i fissures a les costelles. Aquest dilluns els presumptes agressors continuaven a l'escola, i quan alguns pares els han vist, han decidit endur-se els fills a casa. L'agredida i la seva germana de 12 anys no volen tornar al centre.

Anar al contingut