Palma

El Govern Balear aprova paralitzar diversos projectes urbanístics per protegir el territori

El govern de les Illes Balears ha aprovat una llei de mesures urgents per protegir el territori. El decret, que ara passarà pel Parlament, deroga diversos projectes de camps de golf, requalifica terrenys i impedeix el creixement d'urbanitzacions, algunes de les quals ja estaven en període de tramitació. En total, es tracta de 1.516 hectàrees repartides per tota la geografia de Mallorca i Eivissa. En paraules del conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, es vol posar fi a l'"urbanisme a la carta" de l'executiu anteior. Menorca queda fora de les mesures en considerar l'illa prou protegida.

Actualitzat

A Mallorca, el decret suspèn l'execució o concessió de permisos d'urbanització a Aucanada (Alcúdia), Son Real (Santa Margalida), Ragana (Llucmajor), Can Veiret (Calvià), Cala Marçal (Felanitx), Cala Blanca i Montport (Andratx), Muleta (Sóller), El Vilar, Cala Carbó i Can Botana (Pollensa).

A Eivissa, la suspensió cautelar afecta Els Amunts i Roca Llisa (Santa Eulàlia), Cala d'Or i Punta Sa Pedrera (Sant Josep) i Benirràs (Sant Joan).

El decret, que haurà de ratificar el Parlament balear en els pròxims 30 dies, suspèn l'autorització de llicències per construir habitatges unifamiliars aïllades a les Àrees Naturals d'Especial Interès (ANEI) d'Eivissa i Formentera fins que els respectius consells no estableixin uns nous paràmetres d'edificació.

També se suspenen les legalitzacions d'establiments de temporada i l'execució dels projectes aprovats a Seis Feixes d'Eivissa i a Ses Fontanelles de Palma.

Anar al contingut