Saragossa

El govern aragonès aprova una llei que permetrà construir el macrocomplex turístic i de joc Gran Scala

Els promotors del macrocomplex d'oci i joc dissenyat als Monegres ja tenen el camí una mica més aplanat per fer realitat els seus plans. El Parlament aragonès ha aprovat la llei de projectes d'oci d'alta capacitat, que ha de donar cobertura legal al projecte de Gran Scala. La normativa declara aquest tipus d'instal·lacions "d'utilitat pública i interès social", definició qüestionada per alguns informes jurídics perquè obre la porta a l'expropiació de terrenys. La llei també dotarà aquests centres d'un règim especial en matèria de joc, ja que Gran Scala incompliria l'actual normativa aragonesa. La Chunta Aragonesista i Izquierda Unida portaran el text al Tribunal Constitucional.

Actualitzat
La llei estableix les dimensions mínimes d'aquest tipus d'instal·lacions, que hauran d'ocupar com a mínim mil hectàrees i suposar la creació de 3.000 llocs de treball i de 8.000 places hoteleres. El grup promotor de Gran Scala ha anunciat inversions de fins a 17.000 milions d'euros per construir desenes d'hotels i casinos, a part de diversos parcs temàtics. El govern defensa que la instal·lació d'aquests projectes a l'Aragó generarà molta riquesa i llocs de treball.

L'oposició, per la seva banda, es fa creus que s'hagi pogut aprovar una llei com aquesta. Tant la Chunta Aragonesista com Izquierda Unida portaran el text al Tribunal Constitucional, i han dit que és "una barbaritat legislar a la carta". IU ha anat més enllà i ha qualificat l'executiu de Marcel·lí Iglesias de "govern bananer", on es canvien normes amb facilitat per tal que projectes privats puguin tirar endavant.
Anar al contingut