Barcelona

El govern aprova unificar tots els telèfons d'emergències en el 112

El govern ha aprovat el projecte de llei que permetrà la implantació definitiva del numero únic d'atenció d'emergències, el 112. La normativa també preveu la creació del Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 Catalunya, organisme que acull els corresponents departaments de la Generalitat, les principals institucions i els operadors que participen en les emergències.

Actualitzat
El 112 serà l'únic número de telèfon, si el Parlament n'aprova el projecte de llei, que els usuaris hauran de marcar davant de qualsevol tipus d'emergència independentment de l'administració competent per a la prestació de l'assistència. Aquesta iniciativa del govern català permetrà que els usuaris no hagin de buscar o recordar altres números d'urgències, com ara el 088 - d'emergències policials- o el 061 - d'emergències mèdiques, que també seran vigents.

Així, el 112 implicarà tots els serveis de bombers, policia de la Generalitat i local i forces i cossos de seguretat de l'Estat, a més de Protecció Civil, centres hospitalaris i emergències de ports i aeroports, entre d'altres, vinculades a la seguretat de les persones.

El servei públic d'atenció de trucades d'emergència serà universal, gratuït i permanent per a tota la ciutadania que es trobi a l'àmbit territorial de Catalunya. A més, l'atenció es farà en qualsevol dels idiomes oficials de la comunitat autònoma i en dos, com a mínim, dels idiomes oficials en els estats de la Unió Europea.

Per garantir-ne un millor funcionament, el projecte de llei inclou un capítol dedicat a les infraccions i sancions per a ús fraudulent del servei, que podrà ser sancionat amb multes que anirien dels 600 al milió d'euros, en casos molt greus i reincidents.

La implantació definitiva del 112 com a únic telèfon d'urgències farà que Catalunya s'insereixi plenament en el grup de països de la Unió Europea que ja el tenen activat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut