Berlín

El govern alemany amplia la vida útil de les centrals nuclears una mitjana de 12 anys

Després de mesos d'enfrontaments, el govern de coalició de la cancellera Angela Merkel ha acordat, finalment, ampliar la vida útil de les centrals nuclears d'Alemanya una mitjana de 12 anys. El ministre de Medi Ambient, Norbert Röttgen, ha explicat que han acordat que "les centrals més antigues rebran una ampliació de 8 anys, mentre que en les més noves serà de 14 anys".

Actualitzat
Feia mesos que els membres del govern de coalició alemany estaven enfrontats perquè no es posaven d'acord amb el nombre d'anys que havien d'estar actives les 17 centrals nuclears que hi ha a Alemanya quan sobrepassin els límits actuals, segons els quals Alemanya hauria de tancar la seva última nuclear el 2021. Finalment han decidit ampliar la vida de les centrals nuclears més antigues en 8 anys i la de les més noves, en 14.

Aparentment, l'acord aconseguit pel govern serà aplaudit pels ecologistes perquè estableix mesures per impulsar el suport públic i privat a les energies renovables. El ministre de Medi Ambient, Norbert Röttgen, ha comentat que el pla a llarg termini per augmentar el suport a les energies renovables tindrà una aportació d'entre 3.000 i 4.000 milions d'euros anuals.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut