El bloc de la Sareb ocupat per famílies desnonades i, al davant, el símbol "Stop desnonaments"
El bloc de la Sareb ocupat per famílies desnonades i, al davant, el símbol "Stop desnonaments"
Salt

El govern afirma que té pisos per allotjar les famílies del bloc de Salt, però la PAH diu que no en sap res

La Generalitat diu que ja té a punt pisos de lloguer social per allotjar les famílies que des de fa mesos viuen en un bloc de la Sareb ocupat per la PAH a Salt. Per la seva banda, la PAH denuncia que "desconeixien" l'existència de pisos per allotjar vuit famílies del bloc de Salt i critiquen que "ningú els ha informat" i que la Generalitat està intentant posar una "tireta" a un problema d'emergència social.

RedaccióActualitzat

La Generalitat assegura que ja té a punt pisos de lloguer social per allotjar les famílies que des de fa mesos viuen en un bloc de la Sareb ocupat per la PAH a Salt.

El secretari d'Habitatge, Carles Sala, ha explicat que, per la informació que han pogut obtenir d'expedients dels Serveis Socials, hi ha 28 persones que podrien ser beneficiàries d'aquests habitatges de lloguer. Sala ha alertat que s'estan trobant que les famílies no assisteixen a les entrevistes amb els Serveis Socials de Salt per sol·licitar aquests habitatges i que això és un requisit imprescindible. "Nosaltres podem oferir els habitatges però és el ciutadà qui l'ha d'acabar sol·licitant", ha remarcat Sala.

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya va prendre partit en el conflicte obert entre la PAH i la Sareb pel bloc ocupat a Salt i divendres va demanar al jutjat que ajornés els diversos desallotjaments previstos, entre els quals, el de Salt, previst per al 16 d'octubre.

Sala ha explicat que des del febrer tenen entrevistes amb entitats financeres, especialment amb les que han rebut diner públic, i la mateixa Sareb, per demanar que cedeixin a la Generalitat pisos que tenen buits per destinar-los a lloguer social. "Els estem pràcticament exigint que ens donin pisos que tenen buits i que a curt termini no podran vendre perquè en un context amb situacions tan desesperades puguem garantir un sostre per a les famílies desnonades", ha manifestat Sala. De moment, només Catalunya Caixa ha ofert 400 pisos.

Sala es va reunir també la setmana passada amb representants de les PAH catalanes per tractar aquesta i altres qüestions.

En canvi, la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Girona, Marta Afuera, ha denunciat que l'associació i les famílies desconeixien que la Generalitat disposava de pisos per a les 28 persones que actualment viuen al bloc ocupat. "No en sabíem res, no en tenim detalls, desconeixem aquesta possibilitat, no s'han dirigit a nosaltres i creiem que no són maneres de fer-ho utilitzant els mitjans de comunicació", ha explicat.

Des de la plataforma critiquen les gestions que han fet fins ara la Generalitat i l'Ajuntament de Salt. "Ara, després que Europa ha demostrar la seva incompetència, volen posar de pressa i corrents una "tireta" a una emergència social", ha assegurat.

Anar al contingut