El Girona rescata un empat contra el Celta en la millor entrada de la temporada a Montilivi (1-1)

El Girona ha aconseguit empatar contra el Celta a Montilivi i ha allargat a cinc les jornades sense guanyar. El conjunt gallec s'ha avançat al marcador a la mitja hora de joc amb un gol de l'exespanyolista David Català, que ha aprofitat una bona centrada de Trashorras i la mala sortida del porter Santamaría. En la segona meitat, però, Luso, en el minut 63, ha aconseguit que el Girona esgarrapés un punt molt valuós amb el seu primer gol a Segona Divisió contra un dels candidats a l'ascens tot i que no ha servit per trencar una ratxa de cinc jornades consecutives sense guanyar.

L'estadi de Montilivi ha presentat la millor entrada de la temporada amb més de 8.000 aficionats per presenciar en directe la visita del Celta, un dels equips candidats a l'ascens a Primera Divisió. El Girona, amb l'objectiu de trencar una ratxa de quatre jornades sense guanyar, ha cedit des del principi la iniciativa al conjunt gallec per intentar sorprendre en algun contraatac.

Després d'uns compassos inicials de tempteig, el Celta s'ha acabat fent amb el domini del joc i Joan Tomàs ha donat el primer avís amb un xut massa creuat. El Girona no trobava la manera d'arribar amb perill a la porteria visitant i, en canvi, Santamaría ha evitat el 0 a 1 desviant a córner un xut llunyà de Trashorras. Però en el posterior servei des de la cantonada, David Català, de cap, ha inaugurat el marcador en el minut 30 aprofitant la mala sortida del porter gironí.

Amb el resultat en contra el Girona ha reaccionat i abans del descans ha gaudit de dues ocasions clares per fer l'empat a un. La primera, un xut de Peragón a la mitja volta que Falcón ha desviat a córner, i la segona, encara més clara, una rematada de Despotovic que s'ha perdut fregant l'escaire.

Reacció i empat final

El panorama ha canviat radicalment a la represa. El Girona ha sortit molt més decidit que en la primera part i fruit del seu domini ha aconseguit l'empat a un. En el minut 63 i a la sortida d'un córner, Luso ha batut la porteria de Falcón i s'ha estrenat com a golejador a la Segona Divisió. Un gol molt celebrat pel lateral dret i pels aficionats de Montilivi i que al final ha servit per sumar un punt que es pot donar per bo.

Tot i això, en el tram final els gironins han posat setge sobre la porteria visitant i fins i tot han disposat d'alguna ocasió per guanyar, la més clara un xut de Moha desviat per un defensa i que després de fer una estranya paràbola ha sortit fregant el travesser. Amb aquest empat, el Girona no ha pogut trencar una ratxa de quatre jornades consecutives sense guanyar però com a mínim ha sumat un punt que el situa amb 18 a la classificació, quatre per sobre de la zona de descens.