Ciclisme

El Giro d'Itàlia comença a Sardenya buscant el successor d'Ivan Basso

L'illa de Sardenya serà el punt inicial, aquest any, del Giro d'Itàlia, que comença demà amb una contra rellotge per equips de 25 quilòmetres. Una cursa marcada en les hores prèvies per la retirada de l'últim guanyador, Ivan Basso, implicat en l'Operació Port. Els italians Cunego, Savoldelli, Simoni i Di Luca són els principals candidats al triomf.

Actualitzat

Els ciclistes tornaran a la península després de tres etapes i trobaran a la quarta, prop d'Avellino, la primera meta en muntanya. Però el Giro d'enguany diuen que és menys dur que el d'edicions anteriors. La muntanya està tota concentrada al final.

Els organitzadors han incorporat els cims francesos de l'Anyél i l'Izoard per afegir dificultat a la prova. Però l'etapa més dantesca serà la que reunirà quatre grans pujades: Sant Pelegrino, Giau, Tre Croci i Lavaredo. Iban Mayo arriba a la prova faltat de ritme per culpa d'una caiguda a Suïssa. Per això celebra que les grans dificultats arribin al final, perquè tindrà temps per posar-se en forma.

Cinc arribades en plena muntanya contrasten amb nou etapes planes, camp abonat per als esprínters. Un Giro ben complet amb favorits de la casa, és a dir tots italians. Iban Mayo, debutant a la ronda transalpina, serà un dels puntals de Gilberto Simoni a l'equip Saunier Duval. Per la seva part, Patxi Vila és un dels puntals de l'equip Lampre, que té un altre gran favorit a la "maglia rosa". Es tracta de Damiano Cunego. El ciclista basc sap que el seu objectiu és ajudar-lo. Josep Jufré serà l'unic català participant.

Anar al contingut