Els acusats en la primera sessió del nou judici a l'Audiència de Barcelona
Els acusats en la primera sessió del nou judici a l'Audiència de Barcelona
Barcelona

El ginecòleg Carlos Morín torna a ser jutjat acusat de fer 89 avortaments il·legals a les seves clíniques

En el primer judici, el tribunal va exculpar Morín i els seus col·laboradors, però el Tribunal Suprem va anul·lar la primera sentència i va ordenar la repetició del judici

RedaccióActualitzat

Tres anys després de ser absolt de les acusacions de practicar prop d'un centenar d'avortaments irregulars, el doctor Carlos Morín ha tornat a seure al banc dels acusats. L'any 2013, el Tribunal Suprem va anul·lar la primera sentència i va ordenar la repetició del judici.

El nou judici ha començat aquest matí a l'Audiència de Barcelona amb les peticions de la defensa i l'acusació.

Carlos Morín s'enfronta a una petició de 272 anys de presó per 89 avortaments il·legals, associació il·lícita i falsedat. També es jutgen la dona del ginecòleg i nou treballadors de les tres clíniques de Barcelona on presumptament es van fer aquests avortaments il·legals.

La defensa del ginecòleg afirma que comencen la vista del segon judici en desavantatge perquè ara l'acusació ja sap quins seran els arguments de les defenses i els arguments seran els mateixos que quan se'l va jutjar per primera vegada.

Miguel Capuz, advocat de Carlos Morín, ha demanat que el seu client només hagi d'anar a la sala el dia que declari i al torn final de paraula. El ginecòleg ha patit un ictus i, segons el seu advocat, ha de fer diàlisi tres dies a la setmana fóra de Catalunya. 

L'advocat defensor també ha demanat que les dones que es van sotmetre a avortament a les clíniques no hagin de tornar a declarar en aquest nou judici i que se n'aprofiti el testimoni de l'anterior declaració. De fet, el tribunal no ha aconseguit localitzar a més de la meitat dels testimonis.

Les acusacions han demanat que testifiquin en aquest judici periodistes que van fer reportatges de les clíniques del doctor Carlos Morín abans del 2007. Però la clau del cas està en si finalment es veurà al judici el reportatge que va destapar el cas. El va fer una televisió danesa amb càmera oculta i no es va visionar en l'anterior judici.

Anar al contingut