Copa del Rei

El Getafe humilia el Barça en la tornada de les semifinals i l'aparta de la final de la Copa (4-0)

Els miracles existeixen. El Getafe ha eliminat el Barça en la tornada de les semifinals de la Copa del Rei en partit disputat al Coliseum Alfonso Pérez (4-0). Malgrat que el 5-2 de l'anada feia presagiar un partit de tràmit per als blaugranes, els homes de Bernd Schuster van creure en la victòria i van donar un bany als catalans. Dos gols de Dani Güiza i un de Casquero i Vivar Dorado els van convertir en els herois locals en una nit que tant madrilenys com barcelonistes trigaran molt a oblidar. D'aquesta manera, Sevilla i Getafe jugaran una final de Copa inèdita. Serà el 23 de juny al Bernabéu.

El Getafe encara confiava a capgirar l'eliminatòria i arribar a la seva primera final de Copa. Bernd Schuster havia preparat el partit a consciència, sabedor que era el més important en la història del club madrileny. A més, els blaugranes arribaven sense Deco, Márquez, Thuram i Messi, el gran protagonista del partit d'anada gràcies al seu gol a l'estil Maradona.

Els madrilenys van començar el matx totalment abocats a l'atac, conscients que un primer gol els donaria moral per mirar d'aconseguir el miracle de la remuntada després del 5-2 del Camp Nou. El primer ensurt per al Barça va arribar al minut 1 de joc, quan Dani Güiza es va plantar tot sol davant Jorquera, però Oleguer va aconseguir desfer el perill en l'últim moment. Dos minuts després, una centrada per la banda dreta de Maris Verpakovskis no la va saber rematar de nou Güiza, sens dubte el jugador més actiu del Getafe.

La fogositat inicial dels de Bernd Schuster va baixar, però els barcelonistes no donaven mostres de tenir idees ofensives i es mostraven impotents per combinar dues passades seguides. A més, la defensa va donar una gran sensació d'inseguretat. Com a dada simptomàtica, cal destacar que la primera arribada amb cert perill a la porteria del Getafe es va produir al minut 34. Ronaldinho va recuperar la pilota, però Eto'o, sol dins l'àrea, va fer una pífia quan es trobava en una bona posició per inaugurar el marcador.

Güiza va fer intervenir novament Jorquera al minut 37, i tot seguit Casquero va fer el gol de l'esperança per al Getafe, després d'enviar al fons de la xarxa una espectacular volea amb la cama dreta. El desgavell defensiu del Barça va continuar i el golejador Güiza va aprofitar un rebot en Zambrotta i, a boca de canó, va superar Jorquera amb un toc suau.

Impotència blaugrana

La tònica del partit no va canviar gens en la segona meitat. El Getafe va seguir pressionant de valent i donant un autèntic bany de joc al Barcelona. Albert Jorquera va haver d'intervenir en els primers compassos del segon període. En vista que el panorama no canviava, Rijkaard va donar entrada a Gudjohnsen per Oleguer i a Saviola per Giuly. Res de res.

El que era impensable es va fer realitat al minut 70. Vivar Dorado es va avançar en la rematada de cap a Xavi i va marcar el 3-0 que capgirava l'eliminatòria. Les graderies i la llotja del Coliseum Alfonso Pérez van embogir davant la gesta que estava protagonitzant el seu equip. En ple deliri local, l'autèntic malson dels blaugranes, Dani Güiza, va arrodonir una nit màgica per al Getafe amb el 4-0 al minut 73.

Amb aquesta humiliant derrota, el Barça només té la Lliga per salvar una temporada que semblava que seria triomfant. Reial Madrid i Sevilla no posaran les coses fàcils als de Rijkaard.