Ignacio González ha passat la primera nit a la presó de Soto del Real, on també hi ha el seu germà i el seu cunyat
Ignacio González ha passat la primera nit a la presó de Soto del Real, on també hi ha el seu germà i el seu cunyat
Madrid

El germà de González es va reunir amb Interior quan va sospitar que l'investigaven

El PSOE demanarà la compareixença urgent al Congrés dels ministres d'Interior i Justícia

RedaccióActualitzat

Les últimes novetats del cas Lezo han mogut el PSOE a demanar de manera immediata que compareguin al Congrés el ministre i el número dos d'Interior i també el ministre de Justícia.

Després de fer-se pública la mala maror entre els fiscals pels escorcolls relacionats amb l'operació, aquest dissabte s'ha sabut que el germà d'Ignacio González, Pablo, que també ha ingressat a la presó, es va reunir amb el número dos del Ministeri de l'Interior, José Antonio Nieto, quan va sospitar que els estaven investigant.

És una de les noves dades que s'han sabut a partir de la interlocutòria dictada pel jutge Eloy Velasco. Fonts del Ministeri de l'Interior no han negat la reunió, però diuen que va ser estrictament protocol·lària i que no es va parlar de cas Lezo.

En la interlocutòria del jutge també es parla de diversos negocis, alguns en col·laboració amb Eduardo Zaplana, que es van posar en marxa per, presumptament, blanquejar diners d'origen il·lícit.

També es destaca que una empresa pública madrilenya va inflar contractes amb empreses com Indra i PriceWaterHouseCoopers per pagar deutes de les campanyes del PP de Madrid.

Ruiz-Gallardón podria ser investigat per una compra fraudulenta

I un altre nom que apareix és el d'Alberto Ruiz Gallardón, també expresident madrileny, que podria ser investigat per una compra fraudulenta amb un sobrepreu de 70 milions d'euros.

Segons el jutge, el Canal de Isabel II va pagar l'any 2001 un sobrepreu de 70 milions d'euros per comprar la societat Inassa, presidida pel col·laborador de González Eduardo Rodríguez Sobrino, també empresonat.

El magistrat sosté que aquesta operació va passar abans que Ignacio González ocupés cap càrrec a la Comunitat, però afegeix que el detingut coneixia els fets quan va arribar al govern i no va fer res per impedir-los. El president de la Comunitat de Madrid en aquella època era el popular Alberto Ruiz-Gallardón, que després va ser alcalde de Madrid i ministre de Justícia.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut