Hospital Virgen de la Arrixaca de Múrcia, on la nena ha donat a llum (EFE)
Hospital Virgen de la Arrixaca de Múrcia, on la nena ha donat a llum (EFE)

Una nena d'11 anys té un fill del seu germà de 14 a Múrcia

S'investiga la responsabilitat dels pares en el cas, encara que la llei no considera delicte la relació consentida entre dos menors d'edat similar

Actualitzat

El pare de la criatura que una nena d'11 anys va donar a llum el divendres passat a Múrcia és el seu germà de 14 anys. De moment no es considera constitutiu de delicte ja que el noi tenia 13 anys en el moment de la concepció i es tracta d'una relació consentida entre menors de menys de 14 anys.

Des que l'any 2015 es va reformar el Codi Penal mitjançant la Llei Orgànica de Protecció de la Infància, l'edat mínima de consentiment sexual a Espanya està fixada en els 16. D'aquesta manera, les relacions sexuals amb menors per sota d'aquest llindar són constitutives de delicte, excepte en el cas que siguin consentides entre menors propers en edat i grau de maduresa.

De tota manera, el jutge ha ordenat la investigació de les circumstàncies del cas a la unitat del Grup de Menors de la Policia Nacional. El govern de Múrcia ha activat el protocol de protecció de menors i investiga quina responsabilitat hi poden tenir el pares. La inspecció educativa també s'ha posat en contacte amb l'escola de la nena d'11 anys.

Divendres passat la nena, de nacionalitat boliviana, va ingressar amb forts dolors abdominals a l'hospital Virgen de la Arrixaca, de Múrcia, on va donar a llum el nadó. Davant l'edat de la mare, l'hospital ho va notificar al jutge de guàrdia. La policia, que ha iniciat la investigació del cas per ordre del jutge, ha parlat amb la familia i persones de l'entorn de la nena, i ha sabut que el pare és el seu germà.

 

 

Tercer cas a Múrcia

Aquest és el tercer cas d'embaràs de nenes que ha atès aquest hospital públic universitari de Múrcia en el darrer trimestre. A mitjans de novembre es va assistir una nena de 12 també d'òrigen sud-americà. I aquesta setmana també ha ingressat una nena de 16 anys que va donar a llum a casa seva i que ha hagut d'ingressar el nadó a cures intensives.

A Múrcia, l'any 2016 hi va haver 10 casos de mares menors. A tot Espanya un total de 111 nenes menors de 15 anys van tenir un fill, 343 nenes tenien 15 anys; 818, 16 anys, i 1.408, 17 anys. Aquestes xifres són mínims històrics en comparació amb la dècada precedent, durant la qual han registrat descensos significatius.

Anar al contingut