Igualada

El gerent de l'Hospital d'Igualada nega "cap negligència" i parla de "mala coordinació" en el cas del noi mort per peritonitis

Ferran García nega "cap negligència" per part dels professionals i considera que hi va haver "mala coordinació"

RedaccióActualitzat

"Mala coordinació" i "errors en el diagnòstic". Així ha expicat el gerent de l'Hospital d'Igualada, Ferran García, el cas del jove mort per una peritonitis.

Ferran García ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per donar explicacions pel cas després que s'hagi fet públic que Salut ha obert un expedient disciplinari contra el centre. Garcia ha volgut deixar clar que no va haver-hi "cap negligència".

El gerent ha admès que van haver-hi "errors de retard en el diagnòstic" relacionats amb qüestions de "coordinació i traspàs d'informació entre els professionals".

"Es tracta de petites coses que no van provocar la mort del jove, però sí que van ajudar a no aclarir el cas."

La investigació interna duta a terme per l'Hospital d'Igualada, així com també l'expedient informatiu dut a terme per Salut, conclouen que van haver-hi "errors en el diagnòstic".

"De vegades els dolors abdominals acaben amb apendicitis i de vegades no, i quan els professionals de l'hospital van fer l'exploració del jove, en cap cas es van orientar cap a una apendicitis."

García ha explicat que, el segon dia que el jove Gabriel Pérez es va presentar a urgències amb forts dolors abdominals, "tots els professionals que el van atendre van coincidir en la seva exploració que no tenia una apendicitis".

Mortalitat baixa

García també ha volgut transmetre un missatge tranquil·litzador als veïns d'Igualada i ha afirmat que "som un hospital que té una mortalitat molt baixa, de les més baixes de tot Catalunya, ja que fa temps que estem treballant en les mesures de seguretat del malat". Amb tot, García ha lamentat que "el risc zero no existeix, però sí que el volem reduir al màxim".

L'Hospital d'Igualada ja ha emprès una reorganització interna i ha començat a aplicar diverses mesures de millora arran del cas. S'ha rellevat la direcció d'Urgències.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut