El gerent de l'Hospital d'Igualada, Ferran García, atenent els mitjans de comunicació a les portes del centre de salut. 7 d'octubre d…
El gerent de l'Hospital d'Igualada, Ferran García, atenent els mitjans de comunicació a les portes del centre de salut. 7 d'octubre de 2016. (Horitzontal)

El gerent de l'Hospital d'Igualada admet "errors en el diagnòstic" en el cas del jove mort per peritonitis

Actualitzat

ACN Igualada.-El gerent de l'Hospital d'Igualada, Ferran Garcia, ha comparegut aquest divendres al migdia davant dels mitjans de comunicació per donar explicacions sobre la mort d'un jove per peritonitis -derivat d'una apendicitis- el passat mes d'agost, després que s'hagi fet públic que Salut ha obert un expedient disciplinari contra el centre sanitari igualadí. Garcia ha admès que van haver-hi "errors de retard en el diagnòstic" relacionats amb qüestions de "coordinació i traspàs d'informació entre els professionals". Segons el gerent de l'hospital, "es tracta de petites coses que no van provocar la mort del jove, però sí que van ajudar a no aclarir el cas". Garcia també ha volgut deixar clar que no va haver-hi "cap negligència" i ha relatat que "els diferents professionals que van explorar Gabriel Pérez no van sospitar que podia tenir una apendicitis".

La investigació interna duta a terme per l'Hospital d'Igualada, així com també l'expedient informatiu dut a terme per Salut, han conclòs que van haver-hi "errors en el diagnòstic" en el cas del jove d'Igualada de 24 anys que va morir el passat mes d'agost a causa d'una peritonitis derivada d'una apendicitis aguda i que es va detectar amb retard, després que el joves hagués acudit fins a tres cops a Urgències amb forts dolors abdominals. El gerent de l'Hospital d'Igualada, Ferran Garcia, ha admès, en una compareixença davant dels mitjans de comunicació, "errors de retard en el diagnòstic" derivats de "temes de coordinació i traspàs d'informació entre professionals". Segons Garcia, "de vegades els dolors abdominals acaben amb apendicitis i de vegades no, i quan els professionals de l'hospital van fer l'exploració del jove en cap cas es van orientar cap a una apendicitis". De fet, Garcia ha relatat que, el segon dia que el jove Gabriel Pérez es va presentar a Urgències amb forts dolors abdominals, "tots els professionals que el van atendre van coincidir en la seva exploració que no tenia una apendicitis". El gerent del centre sanitari igualadí ha expressat que, passats uns dies i vist amb distància, "es pot pensar que podríem haver fet una altra cosa, però en aquell moment ningú va sospitar".L'Hospital d'Igualada ja ha endegat una reorganització interna i ha començat a aplicar diverses mesures de millora arran del cas. Una de les primeres accions que ha dut a terme, segons ha explicat Garcia, és el canvi del cap d'Urgències -que ha presentat la dimissió- i del director assistencial -que s'ha destituït-. El gerent de l'hospital també ha aclarit que no s'ha apartat cap dels metges que va intervenir en el cas del Gabriel Pérez perquè "entenem que no hi ha hagut negligència per part seva". Garcia també ha volgut transmetre un missatge tranquil·litzador als veïns d'Igualada i ha afirmat que "som un hospital que té una mortalitat molt baixa, de les més baixes de tot Catalunya, ja que fa temps que estem treballant en les mesures de seguretat del malat". Amb tot, Garcia ha lamentat que "el risc zero no existeix, però sí que el volem reduir al màxim". Algunes de les mesures de millora que ja ha començat a aplicar l'Hospital d'Igualada són: un canvi de protocols a Urgències -atenció coordinada de l'abdomen agut i d'altres relacionades amb la seguretat del pacient-; millora dels registres de seguiment, control i traspàs dels pacients entre els professionals; augment de les mesures de seguretat a quiròfan; canvi dels responsables d'Urgències i Direcció Assistencial; i creació d'una nova figura de responsable de seguretat del bloc quirúrgic.

Anar al contingut