El cap de les forces internacionals a l'Afganistan, el general David Petraeus
El cap de les forces internacionals a l'Afganistan, el general David Petraeus
Kabul

El general Petraeus comença a treballar com a nou cap de les forces internacionals a l'Afganistan

El general David Petraeus ja ha aterrat a Kabul per començar una nova etapa i mirar de restablir l'ordre al país. En els últims 15 dies la guerra de l'Afganistan s'ha complicat molt per als Estats Units, tant, que Barack Obama s'ha vist obligat a fer dimitir el màxim responsable militar, Stanley McChrystal, i substituir-lo per Petraeus amb l'esperança de redreçar la situació.

Actualitzat
Petraeus s'ha fet càrrec del comandament i ha començat a treballar sobre el terreny amb l'objectiu d'aconseguir acostar-se al compromís de començar a retirar les tropes d'aquí a un any i de frenar el degoteig constant de baixes que està patint l'OTAN, la xifra més alta des del 2001.

Si es compara el nombre de soldats morts durant el 2009 amb el d'aquest any, queda palès que el desgast en la gestió militar que s'està fent al país asiàtic arriba en bona part per aquest increment. El mes de juny de l'any passat van morir 38 soldats, mentre que en el d'aquest any han estat un total de 102. Aquesta xifra podria augmentar de forma significativa si es té en compte que els mesos en els quals tradicionalment es registren més baixes militars tot just acaben de començar.

La situació és molt complicada pel general, que ha assegurat que "aquesta és una missió dura" que "no té res de fàcil". Amb tot, però, Petraeus demana temps i paciència per poder canviar el curs de la guerra al país asiàtic i aconseguir que hi regni la pau, tot i que no s'atreveix a marcar-ne una data concreta.
Anar al contingut