Madrid

El general Carlos Villar, nou cap de l'Estat Major de l'exèrcit

El fins ara director general d'Armament i Material del Ministeri de Defensa, el general Carlos Villar Turrau, serà el nou cap de l'Estat Major de l'exèrcit en substitució del general José Antonio García González. Aquest relleu l'ha aprovat l'executiu a la reunió del Consell de Ministres, a proposta del ministre de Defensa, José Antonio Alonso.

Actualitzat

Relleu inesperat a l'exèrcit. El nou ministre de Defensa ha proposat substituir el màxim responsable de l'Exèrcit de Terra, que des de fa dos anys era el general José Antonio García González. Sembla que hauria perdut la confiança del govern espanyol per la seva passivitat arran de les polèmiques declaracions del tinent general Mena Aguado, subordinat seu i alhora amic i company de promoció, que va advertir amb la intervenció de l'exèrcit si l'Estatut superava la Constitució.

El nou cap de l'Estat Major de l'exèrcit serà el tinent general Carlos Villar Turrau, fins ara director general d'Armament i Material del Ministeri de Defensa. El general Villar substitueix en el càrrec de màxim responsable de l'Exèrcit de Terra, el general José Antonio García González, que ocupava el comandament des del 25 de juny del 2004.

El general Carlos Villar va ser promogut per l'actual govern a tinent general el 30 de juliol de l'any passat i va ser nomenat pel govern del PP director general d'Armament i Material el 14 de setembre del 2001, el mateix dia que es va aprovar el seu ascens a general de Divisió.

Com a general de Brigada, on va ser promogut el febrer de 1998, va estar destinat a l'Estat Major de l'Exèrcit de Terra fins a l'1 de juny del 2000, data en què fou nomenat subdirector general de Tecnologia i Centres de la Direcció General d'Armament.

Segons la vicepresidenta Maria Teresa Fernández de la Vega, s'ha buscat un nou perfil per imprimir una política de Defensa més europeísta.

Nou director general de la Guàrdia Civil

Però aquest no ha estat l'únic canvi que ha aprovat el Consell de Ministres. L'executiu també ha donat llum verda al nomenament del socialista balear Joan Mesquida com a nou director general de la Guàrdia Civil, en substitució de Carlos Gómez Arruche. Mesquida era fins ara director d'Infraestructures del Ministeri de Defensa i va ser conseller d'Hisenda de l'anterior govern del Pacte de Progrés a les Illes.

Arruche serà a partit d'ara cap del Comandament Aeri General.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut