Suleiman Abu Ghaith, gendre d'Ossama bin Laden
Suleiman Abu Ghaith, gendre d'Ossama bin Laden (Foto: Reuters)
Nova York

El gendre de Bin Laden es declara no culpable de conspiració per assassinar nord-americans

Suleiman Abu Ghaith, un dels més alts càrrecs d'Al-Qaeda, s'ha declarat no culpable del càrrec de conspiració per assassinar ciutadans nord-americans.

RedaccióActualitzat
Suleiman Abu Ghaith és gendre d'Ossama bin Laden i un dels més alts càrrecs d'Al-Qaeda. En ser traslladat als Estats Units per ser jutjat, s'ha declarat no culpable del càrrec de conspiració per assassinar ciutadans nord-americans. Philip Weinstein i Martin Cohen, els seus advocats, han presentat la declaració de no culpabilitat en nom seu.

L'integrista, que va aparèixer en vídeos com a portaveu d'Al-Qaeda després dels atemptats de l'11 de setembre del 2001, ha comparegut per primera vegada en el tribunal del districte de Manhattan, en uns carrers del lloc on hi havia les torres del World Trade Center.

El gendre de Bin Laden, el cervell de l'11-S mort en una operació de comandaments nord-americans al Pakistan el 2011, va ser detingut per agents nord-americans el 28 de febrer i traslladat en secret als Estats Units l'1 de març, segons els fiscals. Fonts governamentals han confirmat que va ser detingut a Turquia.

Abu Ghaith ha entrat a la sala emmanillat i vestit amb l'uniforme blau fosc de la presó. Ha seguit amb atenció el procés i ha tingut una actitud cooperant, assentint amb freqüència ajudat per un intèrpret. Ha intervingut en dues ocasions, assentint quan el jutge Lewis Kaplan li ha preguntat si entenia les acusacions i si volia advocats assignats per la cort.

La data del començament del judici, que s'espera que duri tres setmanes, es fixarà en una vista el 8 d'abril. Les proves contra la seva innocència inclouen vídeos i una transcripció de 22 pàgines amb declaracions a agents de la llei. Segons l'acusació, "entre altres coses, Abu Ghaith va instar altres persones a jurar lleialtat a Bin Laden, va parlar en nom d'Al-Qaeda i en suport a la seva missió, i va advertir que continuarien els atacs similars als de l'11 de setembre del 2001".

El gendre de Bin Laden està acusat de participar en una conspiració per "assassinar ciutadans dels Estats Units, arreu del món".
Anar al contingut