L'Aquila

El G-8 segons Sarah Brown

La primera dama britànica escriu un blog a internet per explicar les seves vivències a la cimera del G-8 i la seva experiència com a observadora privilegiada dels caps de govern dels països més poderosos del món. La senyora Brown rebrà les víctimes del terratrèmol que va destruir la regió dels Abruços la primavera passada.

Actualitzat
Sarah Brown, esposa del primer ministre britànic Gordon Brown, serà bloguer per uns dies. La cimera de caps d'estat i de govern del G-8 que arrenca aquest dimecres a la devastada i blindada ciutat de L'Aquila (Italia) tindrà una cronista d'excepció, Sarah Brown, la primera dama britànica, que s'ha compromès a transmetre "el regust de les interioritats de la política".

El blog, que porta com a subtítol "Sarah Brown al G-8", explicarà les vivències de la trobada dels dirigents dels països més industrialitzats del món, que tindrà lloc fins divendres. Els líders debatran els temes d'actualitat més candent, com la crisi econòmica, la seguretat alimentària, la fam i el canvi climàtic.

"Vam llevar-nos a l'alba per viatjar cap a Itàlia, al G-8. M'esperen unes jornades molt carregades dins del marc del programa mentre en Gordon és a la cimera", va explicar dilluns al seu diari electrònic, que està enllaçat al web oficial de Downing Street.

La primera dama britànica ha afegit que "estan previstes visites d'allò més interessants", com la trobada amb els damnificats del terrible terratrèmol que va arrasar la regió dels Abruços (al centre del país) la matinada del 6 d'abril passat. El sisme va arribar als 6,3 graus a l'escala de Richter, va causar 294 morts i 1.500 ferits, i va deixar més de 50.000 persones sense llar.

Finalment, la inquilina del 10 de Downing Street encoratja els lectors a visitar regularment el seu espai virtual al·legant la seva posició privilegiada per descriure el dia a dia dels líders mundials.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut