Els candidats per la demarcació de Lleida a les eleccions del 21-D, durant el debat electoral del Grup Segre. Imatge del 19 de desembre del 2017 a l…
Els candidats per la demarcació de Lleida a les eleccions del 21-D, durant el debat electoral del Grup Segre. Imatge del 19 de desembre del 2017 a l'Auditori Enric Granados de Lleida. (Horitzontal)

El futur polític de Catalunya protagonitza el debat electoral del Grup Segre entre els candidats lleidatans al 21-D

Actualitzat

ACN Lleida.-La situació política de Catalunya derivada de la DUI i de la posterior aplicació de l'article 155 ha protagonitzat bona part del debat del Grup Segre amb els candidats lleidatans de les set forces polítiques que van obtenir representació al Parlament el 2015. Des del bloc independentista, JxCat i ERC han defensat que el 21-D suposa l'oportunitat perquè els catalans expressin el seu rebuig al 155 i per iniciar un procés de diàleg per "recuperar les institucions i la sobirania de Catalunya", mentre la candidata de la CUP ha estat l'única en apostar per la unilateralitat per tirar endavant la República Catalana. Per part del bloc constitucionalista, PPC i Cs han defensat que aquestes eleccions representen una oportunitat perquè es deixi de parlar del procés, mentre el candidat del PSC ha responsabilitzat del 155 al Govern de JxSí però també ha criticat el "frontisme" de PPC i Cs. La cap de llista de Catalunya en Comú-Podem s'ha desmarcat dels dos blocs i ha assegurat que els comuns "tenen la clau" per "desbloquejar" l'actual situació política. L'economia, les infraestructures, l'educació, la sanitat i el sector agrari han estat altres dels temes que han marcat el debat que s'emetrà a les 21 hores per Lleida TV.

Anar al contingut