Barcelona

El Futbol Club Barcelona recomana no fumar a l'estadi amb la campanya "Un Camp Nou sense fum"

El Futbol Club Barcelona ha decidit prendre la iniciativa i engegar una campanya que, sota el lema "Un Camp Nou sense fum", pretén convertir les del Camp Nou en les primeres grades espanyoles lliures de fum. Amb la col·laboració del Departament de Salut, de moment el Barça "recomanarà" als fumadors que no encenguin cigarrets a l'estadi. El pas següent serà en la pròxima assemblea de compromissaris, després de l'estiu, quan presentarà una iniciativa en aquest sentit.

Actualitzat
Amb la presència del conseller de Sanitat, Boi Ruiz, el Futbol Club Barcelona ha explicat la seva iniciativa d'impulsar un Camp Nou lliure de fum, iniciativa presa, segons ha assegurat el directiu Jordi Monés, "per coherència amb els valors del Barça". "Volem fer una recomanació perquè dins l'aforament no es fumi; que ho facin pels altres, pels nens", ha afegit.

De moment, es tracta d'una recomanació, en lloc d'una prohibició. Tot que segons han explicat en la presentació de la campanya "demanarem a l'assemblea que ens deixin aprovar un 'Camp Nou sense fum'". El president de l'entitat, Sandro Rosell, ha afegit que és una "campanya per sumar", informativa i de sensibilització.

"Entenc que si els socis van amb els seus fills al Camp Nou, demanin al del costat que no fumi. Tot això acabarà sent natural. Amb la salut pots fer el que vulguis, però no amb la dels altres", ha conclòs Rosell.

El conseller Boi Ruiz ha assegurat que espera que la resta de camps de futbol a Espanya "segueixin l'exemple del Barça, apel·lant a la responsabilitat. Tot i que la nova llei del tabac no prohibeix fumar en camps de futbol, el club blaugrana ha pres la seva pròpia iniciativa. I és que mentre la llei no ho limiti expressament, queda a les mans de cada club prohibir o no el fum a les grades.

En l'àmbit europeu, al Regne Unit, ja fa uns quants anys que la llei impedeix encendre-hi un cigarret.
Anar al contingut