Qom

El funerals multitudinaris per l'aiatol·là Montazeri acaben amb enfrontaments amb la policia

Centenars de milers d'opositors iranians han assistit als funerals per l'aiatol·là Hussein Ali Montazeri, segons informa una web de l'oposició. Montazeri, que va morir dissabte als 87 anys, va ser un dels fundadors de la república islàmica de l'Iran, però s'havia convertit en un dels líders més crítics del president iranià Mahmud Ahmadinejad. Els funerals han acabat amb enfrontaments amb la policia, que hauria carregat contra els assistents que cridàven eslògans contra el govern d'Ahmadinejad.

Actualitzat
Centenars de milers de persones han sortit al carrer amb motiu dels funerals de l'aiatol·là Hussein Ali Montazeri, a la ciutat santa de Qom, a l'Iran, segons informa una web de l'oposició.
Montazeri, que va morir dissabte als 87 anys, va ser un dels fundadors de la república islàmica i seguidor de l'aiatol·là Khomeyni. Actualment havia esdevingut un dels líders religiosos més crítics amb el govern d'Ahmadinejad.

Les autoritats han prohibit a la premsa estrangera el seguiment de la cerimònia, que, segons l'oposició, ha reunit milers de simpatitzants que han acompanyat el fèretre al mausoleu de Masumeh, un santuari de l'islam xiïta-iranià.

L'oposició iraniana ha fet públiques mostres de condol per la pèrdua, els mitjans de comunicació oficials s'han limitat a informar de la seva mort. Ni la televisió ni la ràdio del país l'han recordat amb els títols religiosos amb els quals se'l coneixia.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut