Mark Zuckerberg durant una de les seves ponències
Mark Zuckerberg durant una de les seves ponències

El fundador de Facebook admet "errors" en l'escàndol de la filtració de dades

Mark Zuckerberg trenca el silenci amb un comunicat sobre l'ús de dades amb finalitats electorals

Actualitzat

Diumenge va esclatar l'escàndol i, fins aquest dimecres, s'ha mantingut callat. Ara, el fundador i director executiu de Facebook, Mark Zuckerberg, ha trencat el silenci sobre el cas de la filtració massiva de dades que afecta la companyia amb un comunicat en què admet "errors".

Zuckerberg ha reconegut que Facebook tenia deficiències –ara ja resoltes, diu– que van permetre la recol·lecció de dades dels usuaris. El creador de Facebook ha assegurat que la companyia Cambridge Analytica s'ha comportat de manera deslleial, però afegeix que de l'error ja n'han tret lliçons.

"Tenim la responsabilitat de protegir les vostres dades, i, si no ho podem fer, no ens mereixem estar al vostre servei. He treballat per entendre exactament què va passar i com podem estar segurs que no torni a passar. La bona notícia és que les accions més importants per evitar que es repeteixi avui les vam prendre fa anys. Però també vam cometre errors, hi ha més per fer i necessitem avançar i fer-ho."

 

"La setmana passada vam saber per 'The Guardian', 'The New York Times' i Channel 4 que Cambridge Analytica no hauria esborrat les dades tal com havien certificat. Immediatament els vam prohibir fer ús de qualsevol dels nostres serveis. Cambridge Analytica assegura que les va esborrar i ha acceptat una auditoria per part d'una empresa contractada per nosaltres per confirmar-ho. També estem treballant amb els reguladors per investigar què va passar."

 

El director de la popular xarxa social ha explicat que ja va fer canvis a la seva plataforma per evitar "aplicacoins abusives" com la que va crear l'investigador Aleksandr Kogan. Unes 300.000 persones se la van instal·lar, però va obtenir dades de "desenes de milions dels seus amics", una possibilitat que va quedar restringida posteriorment. Van ser aquestes dades les que van arribar a Cambridge Analytica.

Zuckerberg assegura que la companyia investigarà "totes les aplicacions que van accedir a grans quantitats d'informació" abans del 2014, quan es va fer més restrictiva la política de privacitat. També ampliarà les restriccions als desenvolupadors. I informarà l'usuari perquè tingui més control de la privacitat de les dades.

El dirigent de Facebook ha sortit al pas, amb aquestes mesures, a la polèmica filtració de dades d'uns 50 milions d'usuaris, que es van obtenir amb finalitats acadèmiques, però que van anar a parar a mans de la consultora britànica Cambridge Analytica, vinculada a la campanya electoral del president nord-americà, Donald Trump, el 2016. Trump va contractar l'empresa per fer campanya contra Hillary Clinton a Facebook.

ARXIVAT A:
FacebookEstats Units
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut