Alger

El Front Polisario es declara disposat a negociar amb el Marroc

El Front Polisario ha afirmat aquest diumenge a Alger que està disposat a obrir negociacions directes amb el Marroc per tal de trobar una sortida política al conflicte del Sàhara Occidental. La declaració, formulada pel representant del Polisario a la capital d'Algèria, Mohamed Beissat, arriba el dia abans que el Consell de Seguretat de l'ONU prengui una decisió sobre el conflicte en aquesta antiga colònia espanyola.

Actualitzat

En una roda de premsa, el Polisario ha dit que les negociacions que manté el Marroc amb el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, tenen com a objectiu permetre al poble saharaui exercir el seu dret a l'autodeterminació. "Estem plenament d'acord amb la crida llançada pel secretari general Ban Ki-moon al Consell de Seguretat", ha subratllat Beissat.

El secretari general de l'ONU va informar fa dies el Consell de Seguretat que el Marroc i el Polisario havien de negociar directament i sense condicions prèvies per tal d'aconseguir una solució "justa, duradora i acceptable per a les dues parts" que permeti l'autodeterminació del Sàhara Occidental.

El Marroc ha proposat un pla d'autonomia regional per al territori, mentre que el Polisario se centra en un referèndum d'autodeterminació en què els saharauis puguin decidir el seu propi futur.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut