La ministra de Justícia, Christiane Taubira. (Foto: Reuters)
La ministra de Justícia, Christiane Taubira. (Foto: Reuters)
París

El Front Nacional suspèn una candidata a les municipals per insultar una ministra negra

L'ultradretà partit francès del Front Nacional ha suspès una de les seves candidates a les eleccions municipals per haver insultat la titular de Justícia, Christiane Taubira, l'única ministra negra de l'executiu de François Hollande. La candidata suspesa va comparar Taubira amb un mico.

RedaccióActualitzat

El Front Nacional ha anunciat aquest divendres la suspensió d'una de les candidates a les eleccions municipals per haver comparat amb un mico la ministra de Justícia, Christiane Taubira, l'única ministra negra del govern francès. La formació d'extrema dreta que encapçala Marine Le Pen ha difós un comunicat en què es diu que suspèn Rethel Anne-Sophie Leclere, candidata per les Ardenes, i que la convoca perquè doni explicacions sobre la seva actitud.

Leclrere va fer en el seu compte de Facebook un fotomuntatge en què assimilava la ministra de Justícia amb un mico. La candidata del Front Nacional li adjuntava el comentari: "Prefereixo veure-la darrera les branques d'un arbre que en el govern".

La conducta de la candidata ultradretana recorda la de Roberto Carderoli, vicepresident del Senat italià i dirigent de la Lliga Nord, que el juliol va comparar amb un oranguntan la ministra d'Integració italiana, Cécile Kyenge, originària de la República Democràtica del Congo.

El Front Nacional té un llarg historial d'incidents semblants. De fet, el seu fundador i pare de la presidenta actual, Jean-Marie Le Pen, l'han condemnat sovint per injúries racistes.

 

 

Anar al contingut