Madrid

El FROB adjudicarà al Sabadell el Banco Gallego en considerar que ha fet l'oferta "més adequada"

L'organisme dependent del Ministeri d'Economia considera que l'oferta de l'entitat de Josep Oliu és "la més adequada" per garantir la viabilitat del banc gallec. Només falta enllestir alguns serrells de la negociació i del contracte perquè l'adjudicació es faci efectiva.

RedaccióActualitzat
El Banc Sabadell es queda el Banco Gallego. El FROB, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària, ha fet públic un comunicat en què explica que, després d'analitzar totes les ofertes vinculants, la que s'ha considerat "més adequada" és la del Banc Sabadell. Hi afegeix que ara negocia amb l'entitat presidida per Josep Oliu l'adjudicació de l'entitat gallega. De fet, el FROB afirma que l'operació, que segons assegura garantirà la viabilitat de l'entitat, és "imminent", ja que només falta enllestir alguns serrells de la negociació i del contracte perquè es faci efectiva.

D'aquesta manera, han quedat descartades les ofertes presentades pel portuguès Espírito Santo i el veneçolà Banesco. Banco Gallego està intervingut des del mes de març passat. Té uns 700 treballadors i una xarxa de prop d'un centenar d'oficines, la gran majoria de les quals estan ubicades a Galícia. L'entitat va tenir l'any passat unes pèrdues de 531 milions d'euros.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut