Bankia i Banc Mare Nostrum es fusionen (Reuters)
Bankia i Banc Mare Nostrum es fusionen (Reuters)
Madrid

El FROB acorda la fusió de Bankia i Banc Mare Nostrum

L'Estat conclou que és la millor opció per recuperar les ajudes públiques que s'hi han abocat, que s'enfilen a 24.000 milions d'euros

RedaccióActualitzat

Els dos bancs nacionalitzats, Bankia i Banc Mare Nostrum (BMN), es fusionaran. El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària, el FROB, ha decidit que és la millor opció per recuperar les ajudes públiques que s'hi han abocat, que s'eleven a 24.000 milions d'euros.

L'operació no està tancada, perquè ara les dues entitats han d'analitzar l'operació i que els seus òrgans gestors i la resta d'accionistes l'aprovin. Uns processos que es preveuen llargs: fonts de Bankia calculen que no s'acabaran abans de l'estiu.

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, admetia aquest dimarts que es tracta d'una bona opció: "Té tot el sentit des del punt de vista de lògica industrial. Ara hem de traduir aquesta lògica industrial al sentit financer. Des d'aquesta perspectiva, els consells de BMN i per descomptat de Bankia és fer les anàlisis de l'operació."

El FROB ha calculat que, a la llarga, quan les hagin de vendre, si ho fan conjuntament podran ingressar fins a 400 milions d'euros més que si ho fessin per separat.

 

Anar al contingut