El fred dispara la demanda elèctrica

El fred dispara la demanda elèctrica

El fred dispara la demanda elèctrica

Néstor Gómez Actualitzat
Gràfica de demana elèctrica. Font: REE.

Gràfica de demana elèctrica. Font: REE.

La demanda energètica s'ha disparat un 18% a l'Espanya peninsular per l'arribada contundent de fred de mitjans de mes.

La gràfica representa la màxima demanda diària d'energia, amb uns pics que s'assoleixen entre setmana i unes valls profundes durant el cap de setmana.

La demana d'energia ha augmentat un 18% entre els primers 7 dies de novembre i els darrers 7, segons dades de Xarxa Elèctrica d'Espanya (REE). Un increment que es deu únicament a l'arribada d'aire fred a partir de mitjans de mes.

Durant la primera quinzena les temperatures superiors a les normals, com la calor rècord del dia 6, van permetre una demanda màxima diària inferior als 34.000 MW, amb el màxim més baix el dia 3, amb 28.041 MW.

La irrupció i persistència de l'aire fred durant la segona meitat de mes ha elevat la demana energètica per sobre dels 36.000 MW com a pic màxim diari, amb una demanda superior als 39.000 MW a les 8 del vespre de dimarts i dimecres.

S'espera que la demanda energètica es mantingui alta durant els pròxims dies a causa d'unes temperatures ben fredes, clarament inferiors a les que són habituals per al mes de novembre.