El fred de l'hivern fa disminuir la collita de pèsols del Maresme i n'encareix els preus

Les successives onades de fred d'aquest hivern han perjudicat força els conreus de verdures i llegums. Entre els més perjudicats figura el cultiu del pèsol. Això, però, no impedirà que a partir d'avui i fins al 24 d'abril se celebri a Caldes d'Estrac l'onzena edició de la Pesolada. Aquestes jornades, que es fan anualment, tenen el punt fort en la degustació de pèsols del Maresme en els restaurants de la població.
El fred de l'hivern fa disminuir la collita de pèsols del Maresme i n'encareix els preus
Caldes d'Estrac

El fred de l'hivern fa disminuir la collita de pèsols del Maresme i n'encareix els preus

Les successives onades de fred d'aquest hivern han perjudicat força els conreus de verdures i llegums. Entre els més perjudicats figura el cultiu del pèsol. Això, però, no impedirà que a partir d'avui i fins al 24 d'abril se celebri a Caldes d'Estrac l'onzena edició de la Pesolada. Aquestes jornades, que es fan anualment, tenen el punt fort en la degustació de pèsols del Maresme en els restaurants de la població.
Actualitzat
Encara que la pesolera és una planta que suporta bé el fred, les temperatures del febrer han estat prou extremes per fer malbé la collita de pèsol sembrada a l'aire lliure. Això ha provocat que només es puguin collir les beines de pèsols cultivats en hivernacles, on s'ha hagut d'instal·lar calefacció per evitar temperatures extremes.

Com a conseqüència de la baixa producció, els preus han pujat, i això de ben segur es deixarà notar als menús que aquests dies oferiran els catorze restaurants participants en l'edició de la Pesolada d'enguany a Caldes d'Estrac.

A banda dels pèsols, les baixes temperatures als conreus del Maresme també han afectat enciams, escaroles, espinacs, raves i, sobretot, faves, que aquest any no ha estat possible veure'n créixer.