Tortosa

El frau de factures de la Cooperativa de l'Aldea puja fins als 8 milions

L'exgerent duplicava el valor real de les factures per aconseguir subvencions més elevades

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra xifren en 4 milions d'euros el frau generat per Daniel Ferré, exgerent de la Cooperativa de l'Aldea, a partir de les factures inflades. D'aquesta manera, duplicava el valor real de les factures arribant als 8 milions d'euros en total, cosa que hauria permès a Ferré aconseguir un milió d'euros en subvencions de la Unió Europea entre el 2005 i el 2011.

Daniel Ferré, que va ser detingut el passat 15 d'octubre, va ser imputat per presumpte delicte societari, alçament de béns, utilització d'informació privilegiada i emissió de contracte simulat, a més de suposats delictes d'administració deslleial, apropiació indeguda i falsificació de delicte mercantil, pels quals havia estat imputat anteriorment. Després de declarar al jutjat número 1 de Tortosa se'l va deixar sortir en llibertat provisional sense fiança.

Segons un comunicat emès pels Mossos, la seva detenció s'emmarcava dins de les investigacions engegades després del bloqueig de la secció de crèdit i la immediata fallida de l'entitat que apunten a irregularitats en la gestió, "amb possible repercussió penal", com la principal causa.

L'antic gerent també s'hauria beneficiat directament del càrrec per contractar de manera fictícia la seva dona per suplir una baixa maternal i hauria concedit préstecs a familiars en condicions especials. Les investigacions policials també han revelat la possible negligència greu per part de l'empresa auditora de la cooperativa, BDO, ja que va passar per alt possibles irregularitats que podien haver alertat els organismes autonòmics de control sobre la situació econòmica real de la cooperativa.

Anar al contingut