La seu del CTTI, aquest dimarts al matí durant els escorcolls de la Policia Nacional
La seu del CTTI, aquest dimarts al matí durant els escorcolls de la Policia Nacional

El franctirador que volia matar Pedro Sánchez va treballar al CTTI durant l'1-O

Murillo va treballar com a vigilant de seguretat al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació des del 19 de setembre

RedaccióActualitzat

El franctirador que volia matar el president espanyol Pedro Sánchez va treballar com a vigilant de seguretat del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, el CTTI.

Fonts del govern català confirmen que l'home va treballar com a vigilant de seguretat del CTTI, però fent feines puntuals per una empresa externa de seguretat.

Des del Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat han precisat que el detingut, Manuel Murillo, hauria treballat de forma puntual entre el 19 de setembre i el 21 de desembre com a reforç dels equips de seguretat per una empresa externa. Al mes de setembre, ocupant-se d'un edifici annex al CTTI que estava en obres, i les tres setmanes prèvies a les eleccions del 21 de desembre, com a suport de cara a les eleccions catalanes.

Expliquen també que va treballar gairebé sempre en horari nocturn i que el Departament ha demanat un expedient informatiu a l'empresa de seguretat, ENERPRO S.L., per la qual treballava.

Murillo, veí de Terrassa i de 63 anys, el van detenir els Mossos després que havia manifestat al seu entorn que volia matar el president espanyol. A casa seva hi van trobar un arsenal. El detingut és fill de l'últim alcalde franquista de Rubí.

 

Es tracta d'un simpatitzant de la ultradreta que reclamava venjança per l'exhumació de Franco.

Sense indicis de terrorisme

Polèmica perquè l'investiguen pels delictes de conspiració per atemptar contra l'autoritat, tinença il·lícita d'armes i un delicte d'odi, però no per terrorisme. El motiu: ni els Mossos, ni els jutges hi veuen prou indicis.

Els Mossos el van detenir al setembre, quan en un grup de WhatsApp va comentar que estava disposat a sacrificar-se per Espanya i va demanar suport logístic.

Això va portar una delegada de Vox al Vallès a denunciar-lo.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezMossos d'EsquadraReferèndum 1-OGuàrdia CivilPolicial
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut