Madrid

El Fòrum d'Ermua aplega 150 persones davant la seu de la Fiscalia General de l'Estat per protestar per l'absolució d'Otegi

Unes 150 persones s'han manifestat aquest vespre, convocades pel Fòrum d'Ermua, davant de la seu de la Fiscalia General de l'Estat a Madrid. Amb aquesta protesta volen expressar el rebuig per la decisió de la fiscalia de retirar els càrrecs contra Arnaldo Otegi per enaltiment del terrorisme. El portaveu del col·lectiu, Mikel Buesa, ha qualificat de "rebutjable" i "absolutament condemnable" la retirada de l'acusació. En la seva opinió, la decisió està "políticament determinada pel govern" i "confirma la negociació entre l'executiu i ETA".

Actualitzat

Durant la concentració, que s'ha fet a les vuit del vespre, s'han sentit crits demanant la dimissió del president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i del fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido. Alguns dels assistents han qualificat de "pocavergonya" i "covard" al fiscal general de l'Estat, que ha concentrat gran part de les queixes dels manifestants, que li han corejat: "Conde-Pumpido, eres un vendido".

Entre les pancartes, destacaven les referents a ETA i Batasuna amb eslògans com "Otegi a la presó" o "ETA-Batasuna fora de les institucions". Els convocants han explicat la poca assistència a la concentració per la rapidesa de la convocatòria, que no ha permès que se'n fes prou difusió.

Agents del Cos Nacional de Policia han procedit a identificar els primers concentrats davant la Fiscalia General de l'Estat, ja que la concentració no tenia l'autorització pertinent de la Delegació del Govern a Madrid. L'acte tenia el suport de les Noves Generacions del PP de Madrid.


Anar al contingut