270 trucades al 112 i més de 100 als Bombers per la ventada a Catalunya

El vent ha obligat els Bombers a fer 69 intervencions durant la matinada i també a suspendre la circulació de trens a Tarragona i a la Cerdanya, mentre a Tortosa un incendi ha cremat 2 hectàrees

RedaccióActualitzat

El vent ha bufat fort aquest dimecres, sobretot a les comarques de Tarragona, on ha superat els 120 km/h, També a l'Alt Empordà, a Porbou, s'ha arribat a registes similars, amb velocitats de 122 km/h, mentre a Espot, al Pallars Sobirà, el vent ha arribat als 119 km/h.

A la ciutat de Barcelona, a la zona universitària, el vent ha superat els 82 km/h i els 75 a l'Observatori Fabra. A la ciutat de Tarragona ha arribat gairebé als 90 km/h.

 

Circulació ferroviària interrompuda a Tarragona i a la Cerdanya

De manera preventiva Renfe ha interromput la circulació de trens entre l'Ametlla de Mar i Mont-roig del Camp entre les 6.00 i les 11.30 del matí.

Com a alternativa ha establert un servei per carretera entre l'Ametlla i Cambrils pels regionals de l'R16 (Barcelona - Tortosa per Tarragona) i pels trens de llarga distància entre l'Aldea i Tarragona.

La circulació també ha quedat interrompuda a l'R3 entre Puigcerdà i la Tor de Querol, on també hi haurà servei per carretera.

Els trens també circularan a menor velocitat a la zona de la demarcació de Tarragona, un fet que provoca retards que poden superar els 45 minuts en els trens de les línies R13, R14 i R15.

La mesura es deu al risc que les caigudes d'arbres i altres objectes obstaculitzin el pas als trens i també perquè el vent pot fer caure les catenàries.

A les 11.30 s'ha restablert el servei, però en les línies R13, R14 i R15 encara hi ha hagut retards de fins a 45 minuts, degut també a que els trens circulaven a menys velocitat de l'habitual a causa del vent.

 

 

112 incidències ateses pels Bombers i 269 trucades al 112

Segons el balanç que han ofert, els Bombers de la Generalitat han atès 112 incidències comunicades per telèfon des d'aquest dimarts a la nit fins a les 12 del migdia de dimecres.

74 d'aquests avisos s'han rebut des de l'àrea de Barcelona, 36 des de la província de Tarragona i només 2 de la de Lleida. A causa del fort vent, principalment al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona, Protecció Civil ha activat l'alerta Ventcat.

Pel que fa al telèfon d'emergències 112, fins a dos quarts de 12 ha rebut 269 trucades per incidents relacionats amb la ventada. La majoria d'aquestes trucades s'han fet des del Barcelonès per obstacles a la calçada i altres incidents:

 

 

 

Pel que fa a les trucades rebudes pels Bombers, a un quart d'onze n'havien rebut una vuitantena, més de la meitat des de les Terres de l'Ebre:

 


 

A Barcelona, al pont de Vallcarca, el vent ha fet caure una gran branca d'un eucaliptus a sobre d'un parell de cotxes. Poca estona després operaris municipals tallaven la resta de branques de l'arbre per prevenir més incidents:


 

També a la capital, el vent ha trencat el globus que cobria la piscina exterior del Club Natació Catalunya al barri de la Salut:

 

 

A la ciutat de Tarragona l'ajuntament ha ordenat tancar els parcs municipals com a mesura de prevenció:

 

Per tot plegat, Protecció Civil ha demanat extremar la precaució en els desplaçaments i en les activitats a l'exterior per la caiguda de branques, arbres i objectes de terrasses, balcons o elements estructurals. A més, recomana evitar aturar-se prop de bastides, murs o tanques inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Incendi a Tortosa

També al sud del país, un incendi forestal ha cremat dues hectàrees de massa forestal i oliveres a Campredó, dins del terme municipal de Tortosa.

 

L'avís ha arribat als Bombers poc abans de dos quarts de vuit del matí i, malgrat el fort vent que bufa a la zona, dues hores més tard han aconseguit controlar el front principal.

Cap a dos quarts de deu del matí els Bombers lluitaven per controlar la propagació d'un focus secundari:

 

 

Cap a les 10 del matí els Bombers l'han donat per controlat:

 


 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut