Barcelona

El fort vent a Barcelona provoca 16 ferits lleus

L'Ajuntament de Barcelona baixa a la fase d'alerta el Pla Bàsic d'Emergència municipal per ventades

Néstor GómezActualitzat

Protecció Civil ha desactivat l'alerta Procicat pel fort vent, que ha estat activada en les últimes hores. L'Ajuntament de Barcelona també ha rebaixat a la fase d'alerta el Pla Bàsic d'Emergència municipal per ventades, en vista de la millora de les condicions meteorològiques i la disminució de serveis dels Bombers de Barcelona.

Entre les deu del matí i dos quarts de cinc de la tarda, els Bombers de Barcelona han realitzat un total de 84 serveis per incidències relacionades amb el vent. La majoria d'aquests serveis estaven relacionats amb caigudes i afectacions d'arbrat, per tendals i problemes a les cobertes. La ciutat ha tancat durant unes hores tots els parcs i ha prohibit les activitats a l'aire lliure a la tarda per evitar les incidències provocades pel vent. A la tarda s'ha aixecat la prohibició.

Al llarg d'aquest dimecres, 25 comarques han estat en avís per vent, amb cops que podien superar els 90 km/h, segons Meteocat.

Les ventades han arribat a zones poc habituals, amb cops que han superat els 70 km/h. A la mateixa ciutat de Barcelona els cops de vent han arribat als 72 km/h al Raval i als 82 a Gràcia. Les ratxes són fortes  també a l'àrea metropolitana.


A Torre Baró, una alzina s'ha partit per la meitat i ha deixat sense llum una part dels veïns. Endesa ha informat que poc després de les sis de la tarda els quatre clients afectats ja hauran recuperat el subministrament.

En total, el SEM ha atès 16 persones i a 13 les han traslladat a centres sanitaris amb lesions lleus

Es demana molta precaució. 


Al passeig Valldaura, el vent ha provocat un ferit i alguns arbres han caiguts en punts alts de la ciutat. A més, al barri de Torre Baró hi ha veïns sense llum. A Premià de Mar, les les ventades han superat els 70 km/h i ha caigut un mur al carrer, sense causar ferits.

 

 

 

 

 

 

 

 

Els cops de vent més forts s'estan registrant a les zones habituals, cims del Pirineu i muntanyes de Prades, amb ratxes superiors als 100 km/h.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut