El Poble Nou de Benitatxell

El foc de Xàbia crema algunes cases, revifat pel vent i continua sense control

L'incendi ha estat provocat i ja ha cremat més de 800 hectàrees

RedaccióActualitzat

L'incendi a Xàbia i al Parc Natural de la Granadella crema descontrolat i ha calcinat algunes cases d'urbanitzacions al paratge de la Granadella. El vent ha fet revifar les flames i complica molt les tasques d'extinció. Hi treballen una vintena de mitjans aeris -de la Generalitat, el govern central i la Diputació- , 370 bombers i 220 soldats de la Unitat Militar d'Emergències.

Així treballaven els Bombers a Benitatxell, aquest dilluns a les tres de la tarda:

 

Fins ara, s'han hagut de desallotjar més de 1.400 persones de casa seva, que han passat la nit en dos centres escolars d'aquest últim municipi. Ja s'han cremat més de 800 hectàrees.

 

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig,  ha qualificat de "terrible" i "dramàtica" la situació de l'incendi que crema des d'aquest diumenge al Poble Nou de Benitatxell, a la Marina Alta, i que afecta els termes municipals de Xàbia i el Parc Natural de La Granadella. Desplaçat a la zona, Puig ha dit que es tracta d'un "acte de terrorisme mediambiental" que ha de tenir "una resposta potent" per part de les institucions. 

 

El govern valencià ha confirmat que l'incendi de Poble Nou de Benitatxell, a la Marina Alta, ha estat provocat per un piròman. Darrere d'aquest incendi, "hi ha la mà de l'home", ha dit el director general de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències, José María Ángel, després de reunir-se amb el president valencià.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut