Ankara

El foc consumeix 10.000 hectàrees de bosc a la turística regió turca de l'Anatòlia

El foc està fent estralls a la província turca de l'Anatòlia. Fins al moment, ja són 10.000 les hectàrees de zona boscosa consumides per les flames, en el que ja ha estat qualificat per les autoritats del país com el pitjor incendi forestal que hi ha hagut en aquella província. L'avanç del foc, que crema des de fa ja tres dies, ha obligat a evacuar sis pobles sencers, que han quedat totalment destruïts per les flames. A més, dues persones han desaparegut. En l'extinció hi participen un miler d'efectius, que estan veient dificultada la seva tasca pel fort vent que bufa a la zona.

Actualitzat

La zona afectada per l'incendi, al sud del país, és una de les més turístiques de Turquia. Tot i que les flames es troben lluny dels centres d'oci on es concentren els visitants, el foc ha arribat a amenaçar el monumental teatre grec d'Aspendos, tot i que finalment els bombers han aconseguit controlar aquest front i les restes arqueològiques es troben fora de perill.

La premsa turca acusa els separatistes kurds del PKK d'estar-hi al darrere, ja que en una ocasió van amenaçar de provocar incendis si l'exèrcit turc no posava fi a l'ofensiva contra ells.

L'any passat, milers d'hectàrees van cremar a la costa egea i mediterrània de Turquia en diversos incendis, la majoria dels quals se sospita que van ser provocats pel PKK.

Anar al contingut