Washington

El FMI posa a la venda part de les seves reserves d'or per pal·liar el dèficit

L'inestabilitat econòmica mundial afecta els països i les grans institucions. El Fons Monetari Internacional (FMI) ha autoritzat la venda del 12% de les seves reserves d'or, en total unes 403 tones. Amb aquesta operació, l'entitat espera ingressar uns 11.000 milions de dòlars i poder pagar un dèficit fiscal que arribaria als 400 milions el 2010. A més, el fons acomiadarà gairebé 400 persones com a part d'una estratègia per superar el deute i canviar un model de finançament obsolet.

Actualitzat

La venda d'aquest metall es fa en un moment òptim ja que el preu del lingot d'or ha arribat a un preu rècord. El FMI és la tercera institució que més reserves d'or té al món, només per darrere de la Reserva Federal i el Bundesbank alemany.

El FMI també pateix les conseqüències de la desacceleració econòmica. Els seus ingressos han minvat perquè s'ha quedat sense clients. I és que, la majoria dels països desenvolupats prefereixen demanar diners a altres organismes que a aquesta institució.

Per vende l'or cal un 85% dels vots dels membres de la institució de manera que, els Estats Units, propietari del 17% del metall en mans del FMI, té dret de veto. Amb els diners que s'aconsegueixin de la venda, se sufragarà el deute i es crearà un fons d'inversió i s'afavorirà el moviment dels diners.

El director general del FMI, Dominique Strauss-Kahn, ha assegurat que es tracta de mesures per "substituir un model d'ingressos obsolet i inviable per un model modern, més previsible i en consonància amb altres institucions financeres internacionals". Hi ha afegit: "Hem pres decisions difícils però necessàries per tancar el dèficit previst en els ingressos i col·locar les finances del Fons en una base sostenible."

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut