Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu
Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu

El fiscal demanarà "immediatament" una euroordre contra Puigdemont si va a Dinamarca

RedaccióActualitzat

El fiscal general de l'Estat ha comunicat que demanarà al Tribunal Suprem una nova ordre europea de detenció contra Carles Puigdemont si es confirma el viatge del president de la Generalitat a Dinamarca.

En un breu comunicat, la fiscalia assegura que està pendent del viatge de Puigdemont i que tenen la intenció d'"actuar immediatament". Demanar al jutge instructor del cas, el magistrat Pablo Llarena, que emeti una nova euroordre per arrestar el líder de Junts per Catalunya.


Al desembre, el jutge Llarena va retirar l'euroordre contra Puigdemont i els exconsellers per evitar que la justícia belga pogués limitar els delictes de rebel·lió i sedició. 

Arribaria a temps?

Els experts consultats per TV3 creuen que hi ha la possibilitat que l'euroordre no arribés a temps a Dinamarca i es fes efectiva quan Puigdemont ja hagi tornat a Brussel·les. Luis del Castillo, president d'honor Col·legi Advocats Penal Internacional:

"Tinc la convicció plena que han portat l'anunci fins al final i penso que demanarà la pràctica de l'ordre europea en el cas de Dinamarca. Però l'euroordre trigaria un temps, suficient perquè sortís de Dinamarca, tornés a Bèlgica i fes el que la defensa i ell decideixen"

En cas d'una hipotètica detenció o citació judicial a Dinamarca, la situació de Carles Puigdemont li complicaria les possibilitats de venir a la investidura. El seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, explicava aquest divendres que no està descartat que pugui viatjar a Catalunya.

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha dit que no té cap dubte que serà detingut si s'activa. En una entrevista a la cadena COPE, Zoido ha afegit que Puigdemont està fugit i no té immunitat.

ARXIVAT A:
InvestiduraGovern empresonatArticle 155Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut