Palma

El fiscal rebutja una oferta d'Urdangarin per tornar més de 300.000 euros si l'exoneren dels delictes contra Hisenda

La fiscalia anticorrupció assegura a TV3 que tornar diners sense reconèixer el delicte no li suposarà cap rebaixa en la petició de la pena.

TV3Actualitzat
El fiscal del "cas Nóos" ha rebutjat una oferta d'Iñaki Urdangarin en què es mostraria disposat a tornar més de 300.000 euros si això l'exonerés dels seus delictes contra Hisenda, segons ha pogut saber TV3. La fiscalia anticorrupció assegura que tornar diners sense reconèixer el delicte no li suposarà cap rebaixa en la petició de la pena.

Amb el tancament de la instrucció, el jutge Castro determinarà, d'entre la trentena d'imputats en el "cas Nóos", contra quins hi ha base suficient perquè se'ls pugui acusar i perquè, finalment, s'asseguin al banc dels acusats. El mateix Castro ha dit aquest dilluns que serà "previsiblement", aquest dimecres, quan tancarà la instrucció d'aquesta causa, en què estan imputats tant la infanta Cristina com el seu marit, Iñaki Urdangarin. 

Les investigacions es remunten a començaments del 2010, en el marc del "cas Palma Arena", i van esclatar de manera definitiva el novembre del 2011 amb l'escorcoll de l'Institut Nóos i de diverses societats que hi estaven vinculades, a través de les quals tant Urdangarin com el seu exsoci, Diego Torres, s'haurien apoderat d'uns 5,9 milions d'euros de les administracions públiques.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut